Besøk hos bushmennesker. 7. kjøredag i Tanzania (4/10-18)

Tidlig på morgenen kjørte vi ut til en stamme som lever i jungelen, Hadaziefolket. Det fins bare 900 av dem i hele Tanzania, og rundt 450 i området vi er nå. De lever utrolig primitivt, lever av jakt og er nomader. Har ingen elektriske duppeditter. De viste oss hvordan de jakter med pil og bue. Og de danset stammedanser for oss. Et interessant og lærerikt besøk!

Idag har virkelig syklene fått kjenne på kjøret. Flere har brutt sammen og mekanikere har fått jobbet på spreng. Det har ført til at vi har blitt forsinket til lodgen vi skal til. Blant annet punkterte Rune. Gruppa han kjørte sammen med la ikke merke til at han måtte stoppe (ingen speil på syklene.. ). Rune visste råd -han fant seg et tre, la seg til rette på en grein og så derfra både giraffer, sebraer og flotte fugler i treet. Etter en time kom Benjamin og hjalp ham videre fram til lodgen. En spennende tur der de måtte kjøre nesten uten lys på dumpete veier i Afrikas villmark.

Vi andre hadde også en fantastisk naturopplevelse. Giraffer som gikk på veien foran oss, masser med sebrae og antiloper. Og et enormt flott landskap når vi nærmet oss Lake Natron. Vel framme satte vi oss ned ved bålet etter å ha sett hvordan masaier hadde partert en geit som senere ble grillet. Senere bød

masaiene på dans rundt bålet hvor flere av oss ble invitert med i dansen. Mye latter og moro. En flott kveld!

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.