4 av de 5 store i Ngorogorokratetet. Les bloggen om 9 dag i Tanzania. (6/10-18)

Grytidlig opp. Avreise 06 00 med Landcruisere til en nasjonalpark, av mange kalt jordens 8. under, Ngorogoro krateret. Dette er et enormt krater der det er et fantastisk dyreliv, beliggende i utkanten av Serengeti.

For å komme dit måtte vi plassere oss i 3 Landcruisere og tiden dit var 4 timer. Siste timen var på dumpete sandveier der jeg tror alle lengtet tilbake til sykkelen da den hadde håndtert dumpene mye bedre.

Med en gang vi kjørte inn på sletten, fikk vi se løver. Avslappet under et tre rett ved veien. Videre så vi nesehorn på lang avstand. Sebraer, gnuer og antiloper krydde det av rundt bilene. Flodhester så vi, og hyener og mange forskjellige fuglearter. Og elefanter og bøfler. Dermed hadde vi sett 4 av de 5 store. Bare leoparden manglet, men den er svært sjelden man får se.

Parken har et så utrolig fint dyreliv, så det var en stor opplevelse å være der. På ettermiddagen vendte vi tilbake, først på den humpete sandveien, som ga oss afrikansk massasje som sjåføren hevdet 😃

Kvelden ble avsluttet med en kjempegod middag på den koselige lodgen vi bor på.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.