25/8 Første dag på to hjul

Dagen starter grytidlig i Shimla etter noen timer i bingen. For de to herrene Jens og Joakim så er det ekstra spennende – har baggene med kjøreutstyret +++ kommet! Begge får bag og slipper å ta i bruk det de kjøpte i Delhi.

For de fleste så er det et sjokk å se traffikken i India på TV, for oss handler det om å “gli inn” i dette kaoset i løpet av noen korte øyeblikk. Fra Shimla går turen til Saharan som er dagens mål. Vi kjører på veier av relative god kvalitet med noen unntak. Veien svinger seg langs frodige og bratte åsrygger hvor det dyrkes epler på høyde med Galdhøpiggen.

Etter noen timer oppe i skråningen så drar vi oss ned mot dalbunnen med elva Sutlej som etterhvert renner ut i Induselva. Vel nede i dalbunnen så merker vi at temperature har økt betydelig og turen langs den ville og brune elva blir en varm prøvelse for oss alle, selv om vi har hatt en varm sommer hjemme. De siste 18 km hvor vi klatrer ca 1000 høydemeter på en midlertidig vei er spennende, vi ankommer hotellet gode og varme og belønnes med en fantastisk utsikt utover dalen med hele åssiden under oss full av frukttrær.

Frank R.

Om forfatteren

client-photo-1
Willy Myhre
Willy har lang og variert erfaring som motorsyklist og jobber til daglig som ingeniør i forsvaret. Willy har tjenestegjort i Asia, og er turleder på begge våre turer i India.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.