15 dager
Varighet
Augusti
Måned
Island
Sted
4
Nivå

Turen tar deg med rundt hele Island gjennom et utrolig fasinerende og variert landskap. Vi kjører MC over høyplatåer, gjennom lavaområder og frodige jordbruksbygder, langs en vill kystlinje, inn i fjorder som omkranses av mektige fjell og mot isbreer som tårner seg opp i horisonten. Langs veien får vi oppleve det rike dyre- og fuglelivet på Island.
På denne turen får du se alt du har drømt om når det gjelder Island, sannsynligvis mye mer!

DATOER 3. – 16. august 2023
PRIS  Fra kr 45 900 pr. person i delt dobbeltrom
INKLUDERT
15 dagers tur rundt hele Island hvorav 12 dager er på hjul (inkl. en fridag)

overnatting på gode hoteller i delt dobbeltrom med privat toalett og dusj

frokost hver dag

velkomstmiddag og avskjedsmiddag

1-2 dager med lunsj/middag (eventuelt barbecue (grilling)

snacks langs veien á la Indian Adventures (frukt, sjokolade J )

ferjer

back-up bil med sjåfør som tar bagasje, verktøy og førstehjelpsutstyr

norsk reiseleder på motorsykkel

kostnadsfri hjelp til å booke containertransport av MC og flybilletter

IKKE INKLUDERT
leie av motorsykkel på Island

transport av egen motorsykkel til/fra Island med ferge eller container

flybilletter

transfer mellom flyplass og hotell

lunsj og middager bortsett fra det som er nevnt over. Drikke.

bensin

reiseforsikring

inngangsbilletter til plasser som for eksempel ”Myvatn Nature Baths”, varme kilder

UTSTYR Egen hjelm, kjøreutstyr og regntøy. Les mer i Praktisk informasjon

Transport av egen MC eller motorsykkelleie

 

Vi har valgt å ikke legge kostnaden for transport/leie av MC inn i turprisen. Det er flere alternativer på hvordan man kan kjøre MC på Island.

 

  1. Transport av egen MC i container. Vi synes dette er et meget godt alternativ. Og det raskeste og billigste. Du kjører din egen MC til Fredrikstad ca. 8-10 dager innen turen begynner og plasserer den ved containeren. Flyr så til Reykjavik og henter sykkelen ut der. Det gjøres dagen etter at vi kommer dit. Samme prosedyre tilbake til Norge. Man får hente motorsykkelen ut etter ca. 8-10 dager etter hjemkomst Norge. Kostnad for container ca. 10 000 kr begge veier. Ca. 5000 kr én vei. Flybillett ca. 2000 kr t/r.

 

  1. Fly til Island og leie MC der. Som eksempel vil en BMW F750 koste ca. 2300 kr pr. dag (totalt ca. 28 000 kr) Vær oppmerksom på at man må bestille tidlig da det er få sykler som leies ut. Indian Adventures er behjelpelig med leiekontakter på Island.

 

  1. Kjøre sin egen MC til Hirtshals i Danmark og ta fergen til Island. En flott opplevelse for den som har god tid. Fergen går fra Hirtshals og kommer fram til Island noen dager før. Man ankommer da øst på Island og må kjøre til Reykjavik der turen begynner Ca. 60 mil (netter på hotell/lodge før turen starter er ikke inkludert i prisen. OBS: Vil man ta fergen tilbake også, må man vente noen dager etter at MC-turen er slutt før fergen går. Her kan man også te en frivillig stopp på Færøyene for å oppleve denne spesielle øygruppen.Priseksempel:
    Tur/retur for en person og en MC, del i tomannslugar med vindu: ca. 12 000 kr
    Enkelt vei (til Island) for en person og en MC, del i tomannslugar: ca. 6 000 kr

 

  1. En kombinasjon: Ferge til Island, og containertransport for MC og fly hjem. Fordelen for den som vil hjem raskt etter turen. Man behøver ikke å vente i flere dager på fergen, men kan være tilbake i Norge den 18/8.

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

1

Fredag 5. august

Vi sjekker inn på hotellet sentralt i byen og tar oss en tur på sightseeing.
Velkomstmiddag på kvelden med informasjon om eventyret som ligger foran.
2

Lørdag 6. august

Etter frokost og utsjekk kjører vi nordvestover på bra veier, vi stopper for foto flere plasser. Det blir ferge Stykkishólmur – Brjánslækur. Restaurant på ferga.

Vi kommer til å bo så langt vest man kan komme på Island, ved Latrabjarg som er en av Europas største fugleklipper.

3

Søndag 7. august

Islands Westfjords har et vilt og uhemmet landskap. Vi tar en avstikker for å se Raudasandur, en flott strand med rød sand.

Vi prøver å holde oss på veien mens vi ser på det fantastiske landskapet på denne halvøya som vender mot Grønland. Café-rast i Bilduladur. Stopp ved fossene i Dynjandi.

4

Mandag 8. august

Inn og ut av smale fjorder på bra veier. Caférast i Holmavik. Her er det også et museum for islandsk overtro og heksekraft. Kanskje har vi tid?

Overnatting ikke så langt fra Hvitserkur, en særegen klippe i havet som sagnet sier er et forsteinet troll som ikke var rask nok til å komme seg ut av solen…

5

Tirsdag 9. august

Vi fortsetter på herlige veier i et varierende landskap, og ankommer etterhvert Akureyri, Islands ”hovedstad” i nord. Her får vi god tid til å utforske byen på egen hånd. Kanskje en tur i det store og populære utendørsbassenget? Eller en time i ølbad? Eller bare slappe av på hotellet.
6

Onsdag 10. august

Det blir en tur innom Godafoss før vi fortsetter nordover til Husavik for en liten rast. Så går turen til Vatnajøkull nationalpark/Asbyrgi før vi kjører fjellveien ned til Dettifoss, et av de kraftigste fossefall i Europa. Derfra på fine veier til Myvatn.
7

Torsdag 11. august

I Myvatnområdet skal vi bo i tre netter. Her er det mye å se og  finne på. Det er et aktivt vulkanområde og det er varme kilder og spor etter at vi faktisk befinner oss oppå en aktiv kaldera overalt. Store størknede lavaområder etter ganske nylige utbrudd (siste i 1984), hovedsakelig fra kalderaen Krafla. Krateret Viti, Lava fra utbruddet i 1984, En fottur opp til Hverfjall, Dimmu Borgir, Hverir og grottebesøk.

Ettermiddagen fri til egen disposisjon

8

Fredag 12. august

Halvdagsutflukt. Etter frokost tar vi en rundtur rundt Myvatn der vi ser på det vi ikke fikk sett på i går, samt tar en god lunsj. Etter lunsj tar vi oss till Myvatn Nature Bath og bader i varme kilder (Myvatns svar på ”Blue Lagoon”)

Ettermiddagen fri til egen disposisjon

9

Lørdag 13. august

Vi er nå på Islands østkyst, svinger sør og vestover igjen på gode veier. Et fantastisk fjordlandskap å kjøre gjennom! Overnatting i utkanten av Vatnajøkull.
10

Søndag 14. august

Turen fortsetter sørvest langs Vatnajøkull, en stopp der biter av isbreen renner ut i havet, før vi fortsetter til Dyrholøy der vi ser på den rike bestanden av Lundefugl, et besøk på stranden med helt svart sand og flere huler med basaltstein, før vi finner losji i Vik. Her bor vi på et komfortabelt hotell. Kanskje en kveldsutflukt til et fyr i nærheten.
11

Mandag 15. august

Etter frokost kjører vi til to flotte fosser, Skogafoss og Seljalandsfoss. Her kan vi gå bak fossen. Vi tar ferge til Vestmannaeyjar, en utrolig vakker øy med spennende historie. Museet som beskriver dramatikken ved utbruddet i 1973 er verdt et besøk. De som vil kan bli med syd på øya og se lundefugl på kvelden.
12

Tirsdag 16. august

Vi tar fergen tilbake til fastlandet og kjører innover i landet igjen til Landmannalaugar, et sted med fargerike fjell, varme kilder, lave og dampende fjellsider. De siste to milene inn går på grus. Etter å ha vært her en stund kjører vi tilbake og videre til Gullfoss, en av de mest kjente fossene i landet. Hotellet vi skal bo på ligger rett ved en aktiv geysir 🙂
13

Onsdag 17. august

Etter utsjekking kjører vi til Thingvellir, demokratiets vugge. Her ble alltinget stiftet i år 930 ek. Dette er også et område der det er godt synlig at det Nord-Amerikanske- og det Euroasiatiske kontinentet beveger seg i forhold til hverandre. Vi kjører så tilbake til Reykjavik hvor vi  nyter en avslutningsmiddag.
14

Torsdag 18. august

Etter frokost reiser vi hjem igjen med mange flotte minner fra denne vakre øya langt ute på havet 🙂
Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

Tur rating

Skriv en vurdering av denne turen

Rating

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.