Siste dag med eventyr

Da er reisen over, jeg vil takke Randi for flotte innlegg gjennom hele turen, her kommer siste innlegg fra henne.

Dag 17 Hjemreise (Leh – New Delhi)

I dag måtte vi tidlig opp. Frokost kl. 05 og avreise til flyplassen kl. 06. Finværet som har fulgt oss på hele turen, tok slutt i går kveld, og i natt har det regnet.

Syv bitte små minibusser kom for å kjøre oss til flyplassen. Baggene våre ble lastet opp på taket, men ikke sikret på noen måte, så flere av oss ba om at baggene ble satt inn i bilen. Det var plass til det. Av de baggene som lå igjen på taket, var det heldigvis ingen som falt av, tross kjøringen til de lokale sjåførene. Innsjekkingen på flyplassen tok tid, men gikk likevel greit. Vi stod i kø etter kø – kø for å komme inn på flyplassen, kø i sikkerhetskontroll, kø for innsjekking, kø for ny sikkerhetskontroll og tilslutt kø for ombordstigning.
Vi var usikre på om vi kunne ha med håndbagasje på flyet, selv om det stod 7 kg på billetten. Det ble stadig opplyst om «no hand luggage». Vi kom fram til at en liten ryggsekk nok er greit, og at de med «no hand luggage» må mene større eller mindre kofferter/bagger. Alle som hadde ryggsekk fikk den med seg.
Jens bemerket at våpnene vaktene ved flyplassen gikk rundt med liknet på «Toys R Us»-våpen. (Hm, lurer på hvilken leketøysbutikk han bruker å handle på.)

30-40 min forsinket var vi på vei til New Dehli.

I New Delhi ble vi kjørt til et stort – veldig stort – shopping center. Der fikk vi halvannen time til litt shopping, før vi møttes på Pizza Hut for lunsj. Det ble shoppet litt t-skjorter og skjorter mm., men ikke så mye for mange har dårlig plass i baggasjen.

På vei videre til Hotellet (Hotel the Royal Plaza) kom det en skikkelig regnskur med lyn og torden. Under broer samlet det seg syklister, mopedister og mc-kjørere i hopetall. Syklene stod igjen i veibanen. Vi snirklet oss forbi i vår tørre, avkjølte buss. Denne bussen er muligens årsaken til forkjølelsen mange har slitt med på turen. Her står air condition på for fullt, og før avreise til Shimla hadde vi en hel dag der vi gikk inn og ut av bussen. Avløpssystemet i Delhi ser ikke ut til å fungere optimalt, så det ble mye vann på veiene etterhvert.

Vel framme på hotellet fikk vi tildelt rom, så vi kunne gå å slappe av litt og dusje og pakke om før middag kl. 19 og avreise kl. 22. Vi hadde en veldig hyggelig avslutningsmiddag med mat fra ‘a la carte’ menyen, og mye god drikke.

Om forfatteren

client-photo-1
Willy Myhre
Willy har lang og variert erfaring som motorsyklist og jobber til daglig som ingeniør i forsvaret. Willy har tjenestegjort i Asia, og er turleder på begge våre turer i India.

Kommentarer

Jan-Erik Jørgensen
september 11, 2018
Ser ut som en spennende og opplevelsesrik tur. Fin blogg å følge. ✌

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.