Over 7 hills. 3. kjøredag i Tanzania (30/9-18)

MC-guiden så at vi skulle få en lang dag i dag. Vi satte derfor ut fra hotellet klokken 07. Framfor oss hadde vi “seven hills to be climbed”, som han sa. Små stier, teknisk kjøring, utfordrende. 4 av deltagerne valgte en annen rute, mindre krevende. De kalte den selv en “kulturell rute”, og hadde en storslagen dag. Les mer lenger ned.

Vi andre dro i vei oppfor bratte åssider. Kjempemorsomt syntes alle. Smilet gikk flere ganger rundt! 😃 Det hoppet og spratt, utsikten var enorm og ås etter ås ble beseiret. GSen måtte fikses litt på så vi tok en tidlig lunsj mens vi ventet. Utsikten fra treet vi satt under var fantastisk.

Veien videre gikk gjennom små landsbyer der småunger hylte av glede og vinket energisk. Guiden kjører ganske fort gjennom disse plassene, og jo fortere det går, jo mer blir vi heiet på. Ikke akkurat den reaksjonen vi får i Norge om vi kjører litt fort i 30-sonen 😂 Men vi har snakket om det- vi vil ta det roligere. Sikkerhetstenking og det å suge inn inntrykk fra stedene vi kjører gjennom.

Etter noen kilometer på ørkensandvei begynte vi med den siste oppstigningen til hotellet. Det lå selvfølgelig på en topp der bare en krøttersti førte opp. Vi var alle ganske slitne, og det skulle ta en time opp. Men i de rødstøvete, svette ansiktene ble smilene bare større og større etter hvert som stien ble verre og verre. Til slutt spratt vi inn hovedportalen til hotellet der den andre gruppa ventet på oss.

Sjelden har vel en dusj vært bedre. En flott solnedgang med påfølgende middag og prat rundt peisen avsluttet nok en utrolig dag.

– Knut

Les den andre gruppa opplevelser her:
Kultur og litt enduro
Det var planlagt heftig kjøredag i dag og ikke alle av oss er like drevne. IA fikser selvfølgelig alternativt program, og vi – Petter, Karin, Sigmund og undertegnede valgte kultur, og litt enduro. Alfi guidet oss stødig gjennom hele dagen, superflink, GPS i hodet – helt utrolig at han fant fram. Kjempeservice og en skikkelig trivelig turkamerat.
Vi hadde en fantastisk tur. Gjennom grønne frodige jordbruksområder, endeløse gressletter, utsikt til sjøer og flotte spektakulære fjell i det fjerne. Lett blanding av gode og passe dårlige grusveier, bitte litt asfalt, litt kule «stier» gjennom skog og tornekratt. Litt sandkjøring, men ikke mer enn vi tålte og hadde godt av.
Vi hadde god tid til å stoppe i landsbyer og utsiktspunkter. Alle steder vi stoppet var vi kjempeattraksjon. Det er nok ikke helt vanlig å se to lett tilårskomne damer på crossykkel. Først kom det en unge, så en til, og etter et par minutter var var alle ungene i landsbyen der. Stor stas for oss, og for dem.
Var innom en litt spesiell bensinstasjon, et fat med bensin inne i en liten kiosk. Ungene fylte vannflasker med bensin, som igjen ble fylt på syklene. Når Alfi kom med de første flaskene trodde vi han kom med rød saft til oss. Og det var kanskje ikke så rart at vi trodde, for det var lunchtid. Den ble inntatt i friluft mellom tornekratt. God matpakke fra hotellet, og passe spesielt lunchsted.
Siste del av dagen var litt mer utfordrende. Måtte klatre opp et fjell, med svingete smal vei, eller det hadde vært vei, og nå er det bare motorsykler som kjører der. Litt krevende, men absolutt godt gjennomførbart for oss med mindre ferdigheter. Morsom kjøring oppover fjellet, men undertegnede fikk en tryning i dag også. Vælva skikkelig, lurt å ha beskyttelse både her og der, så det gikk bra. Bare å gønne på videre.
Premien lå der foran, Mambo View Point. Et vakkert sted på toppen av fjellet med 360 graders utsikt. Dette var verd turen opp fjellet.
Resten av gutta har nok hatt en litt mer utfordrende dag, men det får de skrive om.

Birgit Sannes

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.