Om the top of the world. Mandag på MC-turen “Det beste av Himalaya”
Om the top of the world - Himalaya

Vekkerklokken ringer kl 04.15 og det er bekmørkt utenfor teltet. Etter en rask frokost setter vi oss på syklene og kjører 7 km opp til den lille landsbyen Chopta. Stilig å se i speilet alle lysene på Enfieldene som slynger seg oppover i jungelen.

Hestene venter på de som skal ri , mens tre av oss skal gå hele veien opp til toppen Chandrasila på 4090 m. Det er en spesiell stemning å ri oppover en dalside i Himalaya og se de første solstrålene lyse opp toppene på over 7000 m. En tepause på vei opp blir det tid til.

Alle som startet kommer seg til slutt til toppen og blir nødt av et uforglemmelig skue. En helt rå utsikt i alle retninger! De høye toppene føles veldig nære! Vi blir på toppen en stund før vi rusler ned igjen.

Etter en lapskaus-lunsj i campen triller vi noen mil sydover til et hotell som ligger rett ved elven. Her er det en sandstrand og fler tar seg et kveldsbad. Etter en tidlig morgentur på fjelltoppen bli det en tidlig kveld på oss.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.