Inner line permit

Vi begynte dagen i dag med et guidet besøk i landsbyen som ligger tvers over elven der vi har camp. Her lever de hovedsaklig av å dyrke epler, noen av de beste eplene herfra. De beste eplene betales det 13-15kr pr kg for, det er mye når en tenker på at en normal månedslønn er ca 3000 kr. Det dyrkes ellers også aprikoser, plommer og grønnsaker til eget bruk. De er avstengt fra omverdenen opptil 6 mnd i året pga snø.

De var også stolte av at de lever flere religioner sammen i fred og ro, de har også forskjellige templer. Buddhisttempelet var mest forseggjort med flotte treskjæringer som alle hadde blitt gjort lokalt. Noen utskjæringer ble fotografert mer enn andre.

Det ble frokost når vi kom tilbake, før vi la avgårde med å kjøre tilbake samme vei som skapte skjelven i går, men denne gang med stupsiden til venstre, altså i kjøreretningen. Det var spennende i dag også men gikk veldig greit og vi fikk med oss enda flere detaljer rundt oss.

Det ble så en kort tur til Rekong Peo der det ble ordnet Inner line permit, en tillatelse for å kunne ferdes på veien vi skal kjøre de nærmeste dagene. Vi kom til hotellet til lunsj og hadde fri resten av dagen. Noen gikk eller kjørte en tur, andre bare slappet av i solen. Flott solnedgang over fjellet Kinner Kailash (6050 moh).

Vi er nå på ca 2900moh.

I morgen kjører vi inn i Spiti valley og mobildekning blir vanskelig. Bloggen kan bli lidende av dette.

Om forfatteren

client-photo-1
Willy Myhre
Willy har lang og variert erfaring som motorsyklist og jobber til daglig som ingeniør i forsvaret. Willy har tjenestegjort i Asia, og er turleder på begge våre turer i India.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.