Det beste av Himalaya på MC. Dag 1. Sightseeing og trafikkaos.

Det beste av Himalaya, dag 1, 4. oktober

En blid, men litt trøtt gjeng ankom Dehli AirPort sent på natta, etter en lang men grei flytur. Minibussfrakt til Hotel Royal Plaza, sentralt i Dehli. Det ble noen få timers søvn før vi møttes til frokost. Etter opprinnelig plan skulle. I bruke dagen i Dehli, og ta toget til Ramnagar sent på kvelden. Men, i hindufestilvaltider blir ikke turister prioritert til toget. Da er alle tog stappfulle av feirende, ferierende og reisende indere, og plan B ble iverksatt. Minibuss til Ramnagar i stedet. Men først hadde vi noen timer til sightseeing, Parlamentsområdet og India Gate, som ble oppført til minne om alle de indiske soldatene som kjempet og falt for det Britiske Imperiet i første verdenskrig. Deretter var det tid til litt shopping og lunch på Connaught Place.

Så bar det mot Ramnagar. Ut av Dehli i beste sendetid, og kø, trafikkaos og tuting. Det er et under at det går bra i denne trafikken. Det er absolutt helt fullt av biler, busser, autorickshawer, motorsyklister, syklister og fotgjengere. Alt i skjønn forening og for oss, totalt uforståelig og kaotisk. Men med vår stødige sjåfør tråklet vi oss gjennom. Turen gikk helt fint den, helt til bussen begynte å woble. Jepp, punktering. Og når en først skal være litt action er det smart å ha det et sted hvor en kan få hjelp. I tolvtiden en fredag kveld, er det gutter som holder dekkverksted åpne. En diger bolt ble tatt ut og slangen ble lappa. Ikke no problem for indere.

Kul tur i mørket, og vi gleder oss til nye opplevelser i morgen. Og gratulerer med dagen til Solveig som startet sin 60-årsfeiring i dekkskiftkiosken.

Birgit

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.