Det beste av Himalaya, dag 13. 16. oktober

Det beste av Himalaya, dag 13, 16. oktober, siste kjøredag.

Vi våknet til en ny flott morgen med blå himmel og sol. I dag var siste kjøredag og siste syn av alle de fantastiske toppene i Himalaya. Begge deler var vemodig. Men heldigvis hadde vi 12 mil foran oss fra Pauri til Rishikesh. Vi var forberedt på dårlig vei og mye veiarbeid, men ble gledelig overrasket. Mye bedre enn forventet, og vi klarte snittfart på 30 km/t. Ny rekord 👍.

Vi stoppet hvor to elver møtes og danner Ganges, og fulgte den helt fram til Rishikesh.Som seg hør og bør hadde vi bananstopp, og fikk uventet besøk av en gjeng brune rampete frekkaser. Patriark-apen var rimelig frekk, knabba bananer og peanøtter rett ut av hendene våre. En søt liten mamma spiste av hånden. Babyapene så og lærte, og blir sikkert like frekke som opphavet. Morsom opplevelse.

Det var helt greit å komme til flott hotell i Rishikesh, slappe av litt, og få vaska seg. Noen dusja og andre bøtta seg. I løpet av turen har flere fått sansen for tradisjonell indisk bøttedusj. Særdeles effektiv vask.

Rishikesh er en hellig by for hinduene og før middag kjørte vi autorickshaw til Ram Jula Bridge. Vi besøkte seremoniplassen langs Ganges bredd og så lyseremonien med ofring til Ganges. Spesiell stemning å være der.Hyggelig middag på terrassen på hotellet med flott utsikt til floden og byen. Men, samtidig vemodig å ha tatt farvel med Enfieldene. Vi håper vi treffer dem igjen.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.