Dag 7 På kaffefarmen

I dag ligger vi utpå litt… Ikke oppe før 7. Da får vi servert meget god fersk økologisk kaffe før frokost.

Formiddagen består av avslapping for å pleie kropp og forkjølelse for noen, mens de andre gikk på guidet vandring. Guiden var kaffefarmeren, han har vokst opp i området her på en liten gård og er lokalkjent. Turen går opp til Siddalake som er en åsrygg med to topper. Den ene toppen er et hellig område der de tilber guden Shiva. Vi ser også på en gammel leopardfelle laget av stein. Det ble plassert ei geit der som lokkemat, men fella var så effektiv at geita ikke ble fysisk skadet. Men tenk på hvor redd den måtte ha vært! Videre gikk vi til en topp med fantastisk utsikt i 360gr. Snødekte fjelltopper er vakkert. Denne toppen har de hotellplaner for. En fin dal vi så som var delvis fylt med tåke skal etterhvert fylles med vann. Kineserne skal bygge en 260m høy demning. Vannspeilet i ferdig oppfylt dam blir ca. 8km langt. Totalt ca. 25000 bosettinger blir flyttet, deriblant en liten landsby. Litt av et prosjekt!

Etter en nydelig lunsj fikk vi et innblikk i kaffebrennerkunsten. Vi overvar prosessen med å få kaffebønnene ut av hamsen og selve brenneprosessen.

I fjor plukket de 8 tonn kaffe, som ble til 1,1 tonn kaffebønner som de skulle brenne. Her er det små forhold med bare manuelt arbeid og de kan brenne bare 200 g i gangen. Mao. de måtte brenne 5500 ganger i den lille potta som ble varmet med vedfyring. Imponerende!

Namaste, fra toppen de tilber guden Shiva.

Kaffebrenneriet.

En av eierne med 200g mørkbrendt kaffebønner.

Meget god kaffe!

Jonny

Om forfatteren

client-photo-1
Jonny Benn Lilleenget
Jonny er ingeniør med bakgrunn fra forsvaret og har lang erfaring med MC-kjøring. Kjører til daglig BMW R1200 GS. Jonny er fjellklatrer og er turleder på vår fottur i Nepal og MC-turer i India og Bhutan.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.