1. kjøredag i Tanzania, fredag 28.09

Etter en kort, men god natt på Meru Simba Lodge i Arusha, var vi klare for frokost kl. 05.00. Avreise 07.30. Vi hadde en lang kjøredag foran oss. Syklene hadde vi testa kvelden før og valgt ut vår favoritt. Men det tromma på taket – regn, og det hadde regna hele natta. Skremselsbildet av våte veier og søle dukka opp på netthinna. Men, like greit å få det unnagjort. Grusveiene var våte og litt sølete. I tillegg var det temmelig humpete og steinete. Men, vi er jo på off-road tur. Kjøringa gikk egentlig greit, litt tryning, men det hører med. Egentlig greit, ja, helt til vi kom til et skikkelig gjørmeparti. Forferdelig glatt, dype hjulspor og til og med de råeste synes dette var litt i overkant. Undertegnede, inkludert MC, fikk et ufrivillig spaopphold. Men en faller jo mykt da. Det regnet fortsatt.
Premien i etterkant var bading i varm kilde. Noen var så heldige at de fikk svømme med……delfiner? Neida, «the house snake», svart og grønn, og visstnok helt harmløs. Han boltra seg i vannet sammen med oss.
Etter morsom gruskjøring, off-road og on-road, sjekket vi inn på Lake Chala Safari Lodge. Fantastisk sted med utsikt i alle retninger – Lake Chala, Kenya og Kilimanjaro.
En begivenhetsrik første dag.
Birgit Sannes

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Frank
september 30, 2018
Skulle ha tatt turen, men jobben kaller. Kos dere
Anette Andresen
september 30, 2018
Ser ut som en skikkelig artig tur. Ha en fortsatt fin og humpete reise. Gøy å se bilder og lese om dere. Stå på!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.