14 dager
Varighet
Oktober
Måned
Afrika
Sted
6
Nivå

Dette er en fantastisk rundreise på motorsykkel i det nordlige Tanzania. Turen starter med flott utsikt til Afrikas høyeste fjell, og vi kjører MC på østsiden av dette veldige fjellmassivet. Mesteparten av reisen går på grusveier og stier og er offroad kjøring.

Vi passerer små landsbyer, kjører gjennom vakker natur, møter de lokale både inne i jungelen og ute på steppene, og vi nyter av et fantastisk dyreliv. Bli ikke overrasket om du plutselig kjører om kapp med en struts eller møter giraffer og sebraer langs veien.

MC-turen er full av høydepunkter! Ett av dem er de to nettene vi bor ved Tarangire National Park hvor vi bytter ut motorsyklene med safari-jeeper og drar på en heldags safari der vi kommer tett på dyrelivet Tanzania er så kjent for. Et annet høydepunkt er det fantastiske landskapet vi kjører gjennom på vei til Lake Natron. Langs veien er det vanlig å se blant annet sebraer, gaseller og giraffer. Ved denne sjøen skal vi ha en hel dag sammen med de lokale maasaiene som tar oss med på jakt og viser oss hvordan de lever. Kvelden avsluttes med grilling runt bålet under Afrikas himmel.

Dette er en tur som setter spor og kombinerer utrolig morsom offroadkjøring med fantastisk natur og dyreliv og møte med vennlige mennesker.

Når turen er over kan du legge til 5 netter og fly ut til paradisøya ZANZIBAR. En fantastisk pass å koble av under palmene på kritthvite strender og krystallklart vann.

DATOER 16. – 29. september 2023
PRIS  Fra kr 69 900 pr. person i delt dobbeltrom
INKLUDERT
Fly Oslo – Tanzania t/r

All mat, frokost lunsj og middag bortsett fra de to siste nettene i Arusha (frokost)

Motorsykkelleie

Lokal motorsykkelguide

Mekanikere med reserveutstyr

Bensin

Safari i Tarangire, 4 x 4 Safari jeep og engelsktalende guide, parkeringsavgifter

Back-up bil som tar bagasje

Dag hos en Maasai-stamme

Transport i Arusha

Forsikring med ”Flying doctors” mens vi kjører

Norske reiseleder

IKKE INKLUDERT
Visa Tips
Drikkevarer Reservedeler som må benyttes
Personlige ting
UTSTYR Egen hjelm, kjøreutstyr og regntøy. Les mer i Praktisk informasjon

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

1

Avreise fra Gardermoen, Oslo

2

Ankomst Arusha

Ankomst Kilimanjaro Airport i Tanzania. Vi blir hentet og kjørt til hotellet. På kvelden tester vi motorsyklene våre.
3

Arusha – Lake Chala

Dagens kjøring går på små stier og over åpne stepper. Vi kommer etterhvert til noen varme kilder med krystallklart vann, midt i jungelen, og her tar vi et bad og spiser lunsj. På ettermiddagen kommer vi fram til vårt hotell som ligger ved Lake Chala og har en fantastisk utiskt.

Lake Chala er en innsjø skapt av et stort vulkansk krater på grensen mellom Tanzania og
Kenya i Øst-Afrika. Den ligger øst for Mt. Kilimanjaro, ca. 8 km nord for Taveta. Her har man flott utsikt til det snøkledde Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell. Avhengig av tid på året
forandrer fargen på innsjøen seg fra mørkeblå, til turkis eller til grønn. Vi bor helt på kanten
av dette krateret, med utsikt over denne fantastiske innsjøen.

4

Lake Chala – Same

Dagens kjøring er også utrolig artig. Gjennom små landsbyer, ut på mindre veier og stier. Iblant ut i løs sand. Landskapet forandrer seg. Utpå ettermiddagen kommer vi fram til hotellet som bla har fin utsikt mot South Pare Mountains.
5

Same – Lushoto Highlands

Hver dag er et høydepunkt, og noen dager har mange. Dette er en av dem. Vi skal ”climb seven hills”. Alltså kjøre opp og ned sju fjell/åser hvor vi får testet offroad-kunnskapene skikkelig. Den som vil kjøre en litt roligere rute, kan gjøre det. Hotellet vårt ligger i en liten landsby på kanten av et fjell hvor man har utrolig utsikt over Maasaisletten.
6

Lushoto – Maasaisteppen

I dag kommer vi til å kjøre vestover til områder med enda mer dyreliv. Vi krysser den enorme Maasaisteppen og kjører forbi flere små landsbyer. Vi kommer til å se Maasaier langs veien, og kanskje stopper vi og ser på noen av deres ritualer, blant annet deres karakteristiske hoppedans.
7

Maasaisteppen – Tarangire

I dag kjører vi mot en av de mest kjente nasjonalparkene i Tanzania – Tarangire. Veien i dag er variert, med både noe asfalt, offroadkjøring på små, svingete veier og litt sandkjøring. Når vi nærmer oss den fine campen vi skal bo i, kjører vi ut i ødemarken. Det er godt mulig vi passerer sebraer og giraffer på veien!

8

Safari i Tarangire National Park

I dag lar vi syklene stå og hopper inn i jeeper i stedet. Vi bor i nærheten av hovedinngangen til nasjonalparken, og vi nyter av en dag her sammen med blant annet ”the big five”; løver, leoparder, elefanter, nesehorn og bøfler. I tillegg er det et enormt fugleliv der. Gled deg!
9

Tarangire – Lake Eyasi

Nok en fantastisk dag på motorsykkelen venter. Vi setter tidlig ut fra campen og kjører til tider på kanten av The Rift Valley, en sammenhengende stor dal som består av innsjøer, fjell, vulkaner og et rikt dyreliv. På ettermiddagen, når solen er i ferd med å gå ned, kjører vi over steppelandskap med de karakteristiske afrikanske ”paraplytrærne”, og det er godt mulig vi støter på både giraffer, sebraer og antiloper langs veien.

10

Lake Eyasi – Lake Natron

Etter frokost legger vi ut på herlige offroadveier, og vi kjører også i dag langs kanten av The Rift Valley. Ferden går østover på små grusveier og stier og vi forlater for en periode de grønne omgivelsene som omslutter fjellene og inn på savannen på Maasaisteppen. Vi passerer etterhvert den aktive vulkanen Ol Donyo Lengai, som sist hadde utbrudd på 70-tallet. Landskapet er fantastisk, og det er et rikt dyreliv langs veien vi kjører. Etterhvert kommer vi til Lake Natron, en salt-og sodasjø dit blant annet flamingoer i stort antall kommer for å hekke. Et spektakulært syn! Kvelden nytes rundt bålet med kjøtt grillet av Maasaiene, og en og annen hoppedans 🙂
11

Lake Natron

En spennende dag! I dag blir vi rundt Natronsjøen og vi skal se hvordan Maasaiene lever.

Vi står tidlig opp og kjører til den østligste siden av innsjøen hvor vi møter en Maasaistamme. Vi blir med på noen av ”morgenaktivitetene”,  som blant annet melking av kuene, og vi får en velkomst-te med med fersk melk fra kuene.

Senere blir vi med Maasaikrigerne som slakter en geit i bushen til lunsj, og vi ser hvordan den forberedes og grilles. De tar oss også med på en botanisk tur i området, der de forklarer oss om både planter og dyr og om hvordan livet for en Maasai er ute i det afrikanske landskapet. På ettermiddagen kjører vi tilbake til campen.

12

Lake Natron – Arusha

Vi setter ut etter frokost og følger stier som slynger seg i fantastisk landskap langs Rift Valley. Vi kommer etterhvert til handelsplassen Mto Wa Mbu. På veien ser vi Maasaier i tradisjonelle klær som passer på buskapen sin. Det er gode muligheter til å se ville dyr langs veien, både sebra, antilope og giraff fins det mye av i området, og også endel elefanter. Vi stopper og tar en pause på kanten av et enormt krater, før vi tar lunsj i Engaruka. Etterhvert blir det også noen mil på flotte, svingete asfaltveier. Vi ender opp i en fin lodge i Arusha hvor forfriskninger venter på oss. Nå kan vi slappe av og prate om alt vi har opplevd de siste dagene!
13

Arusha

I dag tilbringer vi dagen på lodgen og slapper av ved poolen. De som måtte ønske det kan være med på noen av aktivitetene som lodgen tilbyr, eller ta en tur inn til byen Arusha.
14

Hjemreise

Vi reiser fra hotellet til flyplassen, og reiser hjem med hjerte og sinn fullt av uforglemmelige minner!

De som skal videre til Zanzibar flyr isteden dit for noen dager i et fantastisk, eksotisk paradis.

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

Offroad motorsykkeltur i Tanzania med safari

Tur rating

5.00 basert på 4 vurderinger
mai 3, 2019

Var med på pilottur i 2018 og dette må vel være den ultimate grustur. Vi kjørte i en fantastisk natur med veier og stier som var utfordrende hvis du ville, men alle ned litt erfaring på grus kan kjøre denne. Topp organisering av IA og deres samarbeidspartnere. Opplevelse for livet 🙂

november 1, 2019

Fantastisk fin tur for den som er eventyrlysten. Enormt dyreliv og spennede kultur. Jeg var der i 2018 men jeg skal ta denne ture en gang til. Helt sikker! Ønsker du et minne for livet er denne reisen jeg kan annbefale.

november 8, 2019

Hei!
Jeg var med på tur 2 i 2019 og nå var nok turen enda bedre med nye Honda motorsykler, optimaliserte etapper og et godt innkjørt vertskap. Her var det mange høydepunkter og jeg nevner kort: utfordrende motorsykkel kjøring, flott landskapet, fantastisk dyrelivet og hyggelige mennesker. For meg har dette vært en av de beste turene noensinne som jeg alltid kommer til å huske. Jeg anbefaler dette på det varmeste til andre som liker å være på tøffe MC turer.
Mange takk til IA, Andrea og Alpha`s MC team.

oktober 17, 2022

Dette er den ultimate tur man bare MÅ få med seg. Var med på turen i 2022. For et landskap og for noen fantastiske utfordrende undelag å kjøre på 🙂 Utrolig spennende dyreliv. Veldig flott og spesielt å komme i kontakt med lokalbefolkning langs veiene/stiene. Anbefaler alle som er litt eventyrlystne til å melde seg på. Jeg vil si det er en fordel at man har litt erfaring fra grus/terreng for å nyte maks av denne turen. Vel gjennomført tur fra IA og deres samarbeidspartnere, Andrea og Alpha’s gjeng.

Skriv en vurdering av denne turen

Rating

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.