15 dager
Varighet
Okt-Nov
Måned
Nepal
Sted
4
Nivå

Bli med å kjøre motorsykkel i eksotiske Nepal, og se verdens høyeste fjell, Mount Everest (8848 m) fra flere forskjellige utkikkspunkt.

Vi kjører MC opp på ulike fjell der vi får en fantastisk utsikt til Everest og flere andre 8000-meters topper. Dette er en tur for deg som ønsker herlig motorsykkelkjøring kombinert med verdens høyeste fjell, jungel, safari, kultur og møtet med mennesker i et nytt land.artikkel om Nepal turen i NMCUs medlemsblad MC bladet Reiseleder er Joel Lindquist som har kjørt turen flere ganger. Les artikkel om turen i MC bladet april 2018 her »

DATOER 19. oktober – 1. november 2024
PRIS  59 900 kr inkl. fly
INKLUDERT
Fly Oslo – Kathmandu tur/retur

Overnatting på gode hoteller i delt dobbeltrom

Full pensjon; frokost, lunsj og middag

Snacks, te og kaffe når vi kjører MC

Inngangspenger til severdigheter og sightseeing

Royal Enfield Bullet, inkl. mekaniker og følgebil

All bensin

Lokal transport

Norske turledere

IKKE INKLUDERT
Visum Tips
Drikkevarer Utgifter av personlig art
UTSTYR Egen hjelm, kjøreutstyr og regntøy. Les mer i Praktisk informasjon

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

1

Avreise Oslo

2

Ankomst Kathmandu i Nepal

Vi lander på flyplassen i Kathmandu. Vi besøker Patan durban square som er på UNESCOs verdensarvsliste og Boudhanath stupa som er en av de største stupaene i verden og ligger langs den gamle handelsruten til Tibet. På kvelden er det middag med nepalsk aften. På motorsykkel i Nepal
3

Kathmandu – Manthali 130km

Nå begynner MC eventyret. Første stopp er den lille byen Dhulikel der reiselederne Åshild og Jim bodde og jobbet I 2015 -2016. Herfra blir trafikken roligere og veien er sving på sving gjennom jordbruksområdene langs Sunkosi elven. Vi overnatter på et hotell i den lille byen Manthali.
4

Manthali – Okhaldhunga 120 km

Vi kjører østover. Veien har varierende standard fra fine veier som er bygget med japansk ingeniørkunst til veier som knapt nok kan kalles vei. Siste del tar oss opp serpentinsvinger og langs toppen av en fjellrygg til Okhaldhunga der et norsk legepar har bygget et sykehus. En spennende dag med flott utsikt og herlige MC veier.
5

Okhaldonga – Phatale (Everest view) 30 km – Manthali 140 Totalt 167 km.

Vi står opp grytidlig mens det ennå er mørkt. Vi møter soloppgangen da vi kjører til Patale. Her går vi opp på en ås med en flott utsikt over hele rekken med 8000 meters topper med blant annet Mt. Everest. Er vi heldige med sikten ser vi verdens høyeste fjellkjede rett foran oss. Når vi er ferdige med å nyte utsikten rusler vi ned til landsbyen og spiser frokost i Patale bazar. Derfra kjører vi tilbake til Manthali. Mount Everest på MC
6

Manthali – Dhulikel 160 km (Bathedanda homestay)

Vi starter tidlig. Veien løfter våre Enfielder opp gjennom pinjeskogene på smale svingete veier med utsikt til Gauri Sankar på 7154 moh. Vi kjører gjennom Charikot og har flott utsikt når vi kjører langs fjellkammer på over 2000 moh. Vi overnatter i Bathedanda homestay som er drevet av Fulmaya Thamang som er en kvinne med en spennende historie.
7

Dhulikel – Namobudha – Panaothi – Nagarkot (Club Himalaya) (Everest view) 50 km

Etter frokost med soloppgangen over Himalaya ser vi hvordan det ser ut i områdene rundt der mange fortsatt bor i plåtskur etter jordskjelvet i 2015. Vi ser oss om i den lille byen Dhulikel der reiselederne bodde i 2015-2016. Derfra kjører vi på smale grusveier til det store bhudistiske tempelet Namabudha og besøker tempelet. Videre på grusvei gjennom jungelen til Panaothi og markedet der vi spiser litt snacks. En spennende dag fortsetter på svingete veier til vårt neste Everest view point og det fine hotellet Club Himalaya i Nagarkot.
8

Nagarkot – Chitwan National Park 200 km

Etter å ha sett soloppgangen fra taket på hotellet og en god frokost kjører vi ned fra høyden og krysser Kathmandu på svingete veier vestover til Chitwan. Nepals eldste
nasjonalpark.
9

Chitwan national park med mulighet for kanotur, elefant bading, jeep safari.

Chitwan National park som er den eldste nasjonalparken i Nepal. Hele 932 km2 med jungel, elver og et eldorado for ville dyr. Vi sjekker inn på et fint hotell som ligger helt inn til gjerdet til parken. Her nyter vi svømmebasseng og ser elefantene somrusler forbi. Vi har hele dagen til rådighet I parken. Det er mange muligheter for aktiviteter som kanopadling og se på krokodiller. Jeep og elefantsafari i jungelen. Elefant bading
eller bare nyte dagen ved bassenget og rusle rundt.
10

Chitwan – Lumbini 160 km

I dag kjører vi på trivelige veier opp og ned av åser vestover til Buddhas fødested Lumbini. Dette er et av de helligste stedene for buddister i Asia. Vi går en runde og ser på de ulike templene på ettermiddagen.
11

Lumbini - Phokara 200 km

Vi kjører nordover og veien blir en orgie i svinger på gode asfaltveier. Vi spiser lunsj i byen Tansen som har de bratteste veier du kan tenke deg og smale koselige gater. Videre stiger veien opp til Phokara der vi ser Annapurna massivets 8000 meters topper med blant annet det karakteristiske fjellet Fishtail. Vi bor ved lakeside med mange små butikker og gode restauranter.
12

Pokhara (Tempel tree) med mulighet for paragliding

Pokhara er en hyggelig by som ligger ved bredden av Phewa lake. Vi bor på et flott hotell med svømmebasseng og gangavstand til butikker, museer, puber, og andreting. Phokara er kjent for paragliding, og det er mulighet for å se fjellene og sjøen i fugleperspektiv. Dette er en flott opplevelse
13

Pokhara – Kathmandu 204 km.

Etter en god frokost på hotellet er det tid for å fly tilbake til Kathmandu. Er det klar
sikt er dette en spektakulær flytur der vi flyr langs Himalaya massivet. Kvelden
tilbringes med å rusle i turist strøket i bydelen Thamel i Kathmandu. Her er det mye
artig å se og kjøpe. Kvelden avsluttes med festmiddag.
14

Kathmandu – Oslo

Tid for hjemreise. Med hode og minnekort fulle av «bilder» takker vi av fra Nepal og flyr hjem. Vi tenker — hvordan skal vi få fortalt om denne turen? Nepal må bare oppleves!
Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg!

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

Mt. Everest view tour på MC

Tur rating

Skriv en vurdering av denne turen

Rating

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.