15 dager
Varighet
Okt-Nov
Måned
Nepal
Sted
4
Nivå

Bli med å kjøre motorsykkel i eksotiske Nepal, og se verdens høyeste fjell, Mount Everest fra flere forskjellige utkikkspunkt.

Våre reiseledere Jim og Åshild Lindquist, har bodd et halvt år i Nepal. I løpet av denne tiden har de kjørt Enfield på kryss og tvers av landet og utforsket det. De har nå lagt opp en motorsykkeltur som gir deg det beste av Nepal der du kjører motorsykkel så nært opp til Mount Everest som mulig. Dette er en tur for deg som ønsker herlig motorsykkelkjøring kombinert med verdens høyeste fjell, jungel, safari, kultur og møtet med mennesker i et nytt land.artikkel om Nepal turen i NMCUs medlemsblad MC bladet Les artikkel om turen i MC bladet april 2018 her »

DATOER27. oktober – 11. november 2023
PRIS 49 900 kr inkl. fly
INKLUDERT
Fly Oslo – Kathmandu tur/retur

Overnatting på gode hoteller i delt dobbeltrom

Full pensjon; frokost, lunsj og middag

Snacks, te og kaffe når vi kjører MC

Inngangspenger til severdigheter og sightseeing

Royal Enfield 500 Bullet, inkl. mekaniker og følgebil

All bensin

Lokal transport

Norske turledere

IKKE INKLUDERT
VisumTips
DrikkevarerUtgifter av personlig art
UTSTYREgen hjelm, kjøreutstyr og regntøy. Les mer i Praktisk informasjon

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

1

Avreise Oslo

2

Ankomst Kathmandu i Nepal

Vi lander på flyplassen i Kathmandu. Vi besøker Patan durban square som er på UNESCOs verdensarvsliste og Boudhanath stupa som er en av de største stupaene i verden og ligger langs den gamle handelsruten til Tibet. På kvelden er det middag med nepalsk aften. På motorsykkel i Nepal
3

Kathmandu – Manthali 130km

Nå begynner MC eventyret. Første stopp er den lille byen Dhulikel der reiselederne Åshild og Jim bodde og jobbet I 2015 -2016. Herfra blir trafikken roligere og veien er sving på sving gjennom jordbruksområdene langs Sunkosi elven. Vi overnatter på et hotell i den lille byen Manthali.
4

Manthali – Okhaldhunga 120 km

Vi kjører østover. Veien har varierende standard fra fine veier som er bygget med japansk ingeniørkunst til veier som knapt nok kan kalles vei. Siste del tar oss opp serpentinsvinger og langs toppen av en fjellrygg til Okhaldhunga der et norsk legepar har bygget et sykehus. En spennende dag med flott utsikt og herlige MC veier.
5

Okhaldonga – Phatale (Everest view) 30 km – Kimti 165 km Totalt 195 km

Vi står opp grytidlig mens det ennå er mørkt. Vi møter soloppgangen da vi kjører til Patale. Her går vi opp på en ås med en flott utsikt over hele rekken med 8000 meters topper med blant annet Mt. Everest. Er vi heldige med sikten ser vi verdens høyeste fjellkjede rett foran oss. Når vi er ferdige med å nyte utsikten rusler vi ned til landsbyen og spiser frokost i Patale bazar. Derfra kjører vi tilbake til Manthali og videre til den norskbygde kraftstasjonen i Kimti der vi overnatter ved elven. Mount Everest på MC
6

Kimti – Charikot 40 km– Dhulikel 104 km Totalt 144km (Bathedanda homestay)

Vi starter tidlig. Veien løfter våre Enfielder opp gjennom pinjeskogene på smale svingete veier med utsikt til Gauri Sankar på 7154 moh. Vi kjører gjennom Charikot og har flott utsikt når vi kjører langs fjellkammer på over 2000 moh. Vi overnatter i Bathedanda homestay som er drevet av Fulmaya Thamang som er en kvinne med en spennende historie.
7

Dhulikel – Namobudha – Panaothi – Nagarkot (Club Himalaya) (Everest view) 50 km

Etter frokost med soloppgangen over Himalaya ser vi hvordan det ser ut i områdene rundt der mange fortsatt bor i plåtskur etter jordskjelvet i 2015. Vi ser oss om i den lille byen Dhulikel der reiselederne bodde i 2015-2016. Derfra kjører vi på smale grusveier til det store bhudistiske tempelet Namabudha og besøker tempelet. Videre på grusvei gjennom jungelen til Panaothi og markedet der vi spiser litt snacks. En spennende dag fortsetter på svingete veier til vårt neste Everest view point og det fine hotellet Club Himalaya i Nagarkot.
8

Nagarkot – Dhading (kaffe farm) 120 km

En rolig morgen på hotellet før vi kjører gjennom Kathmandu på svingete fine vei langs Trisuli elven. Vi tar av hovedveien og kjører mot Dhading før vi starter på en spennende klatring gjennom små landsbyer på en liten grusvei. Her får vi til tider testet våre off-road ferdigheter. Målet er den vakre kaffeplantasjen på toppen av fjellet. Her får vi se kaffeproduksjon og smake kaffe av ypperste himalaya kvalitet mens vi nyter synet av blant annet Manaslu på 8163 moh. Her bor vi i små hytter og får servert lokal mat i det fri.
9

Dhading (Country paradise resort) Mulighet for guidet fottur eller offroad tur

Dette er en hviledag der man kan velge å bare nyte av stedet og utsikten. Gå en tur med guide i åsene rundt og besøke en liten landsby. Eller leke seg litt med motorsykkelen på grusveiene i fjellet.
10

Dhading – Chitwan (Green Park Chitwan) 127 km

Vi sadler våre enfielder og svinger oss nedover fjellet igjen og fortsetter til Chitwan National park som er den eldste nasjonalparken i Nepal. Hele 932 km2 med jungel, elver og et eldorado for ville dyr. Vi sjekker inn på et fint hotell som ligger helt inn til gjerdet til parken. Her nyter vi svømmebasseng og ser elefantene som rusler forbi.
11

Chitwan national park med mulighet for kanotur, elefant bading, jeep safari

 Vi har hele dagen til rådighet I parken. Det er mange muligheter for aktiviteter som kanopadling og se på krokodiller. Jeep og elefantsafari i jungelen. Elefant bading eller bare nyte dagen ved bassenget og rusle rundt.
12

Chitwan – Tansen – Pokhara 310 km

I dag er en orgie i svinger på gode asfaltveier. Vi spiser lunsj i byen Tansen som har de bratteste veier du kan tenke deg og smale koselige gater. Videre stiger veien opp til Phokara der vi ser Annapurna massivets 8000 meters topper med blant annet det karakteristiske fjellet Fish tail. Vi bor ved lakeside med mye små butikker og gode restauranter.
13

Pokhara (Tempel tree) med mulighet for paragliding

Pokhara er en hyggelig by som ligger ved bredden av Phewa lake. Vi bor på et flott hotell med svømmebasseng og gangavstand til butikker, museer, puber, og andre ting. Phokara er kjent for paragliding, og det er mulighet for å se fjellene og sjøen i fugleperspektiv. Dette er en flott opplevelse.
14

Pokhara – Kathmandu 204 km

Etter en god frokost på hotellet er det tid for siste kjøredag. Vi er nå blitt fortrolige med kjøringen i Nepal og er klare for trafikken på hovedveien mellom Pokhara og Kathmandu som til tider kan være ganske trafikkert. Veien byr på flott utsikt til trappetrinns åser over oss og Trisuli elven under oss. Kvelden tilbringes med å rusle i turist strøket i bydelen Thamel i Kathmandu. Her er det mye artig å se og kjøpe. Kvelden avsluttes med festmiddag.
15

Kathmandu – Oslo

Tid for hjemreise. Med hode og minnekort fulle av «bilder» takker vi av fra Nepal og flyr hjem. Vi tenker — hvordan skal vi få fortalt om denne turen? Nepal må bare oppleves!
Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg!

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

Nepal på motorcykel
Mt. Everest view tour på MC

Tur rating

Skriv en vurdering av denne turen

Rating

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.